Dronningen av Tearling - min första bokrecension

Dronningen av Tearling - Bazar Forlag

Från presentationen på baksidan:
Det var en gang at menneskene seilte bort fra en døende verden for å etablere et nytt land, uten moderne teknologi. 300 år senere er dette samfunnet delt opp i fire nasjoner: Tearling, Cadare, Callae og Mortmesne. 
Mortmesne regjeres av en ond dronning, som bare venter på sjansen til å invadere Tearling igjen. 

19 år etter dronning Elyssa av Tearlings død, blir datteren Kelsea Raleigh hentet ut fra skjulestedet sitt og eskotert til hovedstaden for å ta sin rettmessige plass som dronningen av Tearling. Kelsea må gjennom en ilddåp som enten vil gjøre henne til en legende - eller utslette henne. 



Som ni kanske ser på baksidestexten så har jag läst boken på norska. Jag fick låna den av en väninna, som tänkte att jag nog skulle gilla boken.

Så sant som det är sagt. 
Dronningen av Tearling är en av de bättre fantasy romanerna jag läst som vuxen. Läsaren fängslas av boken nästan direkt, och det blir bara mer underhållande ju längre på sin resa som Kelsea kommer. 
Du som läser får följa med på en spännande resa, både i landet Tearling, som Kelsea har liten erfarenhet med, men också i utvecklingen av Kelsea som karaktär. Man får tätt på se och uppleva hur Kelsea hanterar sin nya roll, hur hon hittar fotfäste och faller på plats som drottning.

 Ett litet minus, som i alla fall jag irriterade mig över, var det ganska konstanta utseende/kroppsfokuset som fanns hos, och på, Kelsea. Jag kan köpa att man som ung kvinna känner sig osäker, men det finns ingen anledning att fokusera så mycket på detta, speciellt som att hennes utseende har ganska litet inflytande på resten av historien. Men det är min åsikt, och egentligen bara en liten del av en i stort sett fantastisk berättelse.

Boken som helhet är dock en av de bättre jag läst, och jag ser fram emot fortsättningen som kommer snart 😃

Trevlig läsning! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar